vrijdag 29 juni 2012

Onze laatste weken met z'n tweetjes

Na onze maand vrijwilligerswerk in Zambia, begon de tijd écht te korten (naar ons gevoel). We vertrokken begin juni uit Zambia en wilden rond half juni in Johannesburg zijn, om voldoende tijd te hebben om Katie te verkopen.
Tijdens onze trip door Zimbabwe merkten we dat we moe waren. Niet omdat we slecht slapen ofzo, maar gewoon moe van het reizen. En het mag ongeloofelijk rotverwend klinken, maar na maanden van onderweg zijn, nieuwe ervaringen opdoen, andere culturen ontdekken, tentje uit- & weer inpakken, zijn we toch een beetje moe.

Daarom zagen we die twee-drie weken in Johannesburg wel zitten: We hadden er in november al 3 weken gespendeerd, en dus was terug naar Johannesburg gaan een beetje “thuiskomen”. We hebben hier de voorbije twee weken héél veel tijd gehad om koffietjes te gaan drinken (yummie!), boeken te lezen, foto’s te sorteren & selecteren, zenuwachtig te worden over onze zoektocht naar een appartement & een (leuke) job, een beetje te zwemmen, maar vooral ook een beetje bekomen.

We hebben ook gecouchsurft (als dat een werkwoord kan zijn: www.couchsurfing.org). Het eerste weekend viel dat wat tegen, maar vorig weekend maakte dat ruimschoots goed!
We belandden bij Michael & Sheena, een koppel in hun late veertiger jaren die een beetje gek zijn. Maar dan in de goede zin van het woord! Ze werken zich te pletter, maar proberen ook te genieten van het leven: ze zijn wijn- & muziekliefhebbers, dus dat gaf al veel stof tot gesprek! Ze namen ons ook mee op tal van uitjes met & zonder hun vrienden. Leuk!

Het klikte zo goed met hen dat we hier kunnen blijven tot zaterdag, wanneer we naar Tanzania vliegen. En het wordt nog beter! Sheena & Michael vinden Katie zó leuk, dat ze besloten hebben haar te kopen zodat hun zoon met een fatsoenlijke wagen kan leren rijden!
Dus we laten Katie achter met spijt in het hart, maar we zijn er gerust in dat haar nieuwe eigenaars goed voor haar zullen zorgen!

Na al die koffietjes, gezellige avonden, yoga-lessen en zwemsessies  zijn we stilaan uitgerust om als professionele reisleiders m’n ouders & m’n zus door Tanzania te gidsen.

Tanzania, here we come!

Evy denkt na over de toekomst.

Evy groet de dieren.

Zeg eens 'aaaaaa'

CouchSurfen = lekker eten + lekkere wijn + boeiend gezelschap

Koffie...

Wim zoekt zijn weg uit het doolhof.

1 opmerking:

  1. you gotta love couchsurfing!
    Herken het gevoel graag `thuis` te komen op een eerder bezochtte plaats ... zaaalig :-)

    BeantwoordenVerwijderen